Eva Clarysse uit Torhout zamelde een massa volleybalspullen in voor de Filipijnen

15/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 11/04/18 om 12:15

Twee maanden geleden startte de Torhoutse Eva Clarysse (29) een inzameling van volleybalspullen voor de stad Iloilo City op de Filipijnen. Ze had op hooguit een paar valiezen met kleren, sportschoenen en knielappen gerekend, maar dat liep even anders. "Ik heb van mensen uit alle windstreken zóveel respons op mijn oproep gekregen, dat ik straks een container zal nasturen", glundert ze. "Dit doet deugd aan het hart."

Eva, die kinesitherapeut is en zelf van kleins af volleybal speelt, is uit de Revinzestraat in Torhout afkomstig. In januari en februari 2014 trok ze voor het eerst naar de Filipijnen. Enkele maanden eerder - in november 2013 - werd dat land zwaar getroffen door de tyfoon Haiyan, een verwoestende storm. Ze zamelde fondsen in en kon zo heel wat medisch en educatief materiaal naar de Filipijnen meenemen. Ook financierde ze voor 250 families een nieuw dak op hun huis, liet ter plekke vijf vissersboten maken en betaalde de bouw van een schooltje. Ze spitste haar project toe op de armste wijken van de stad Iloilo City, waar ze de lokale vrouw Timay leerde kennen, die haar vertrouwens- en contactpersoon werd.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!