Europastad verwarmt zich aan Tielt Wintert

Foto LVA
Lieven Vancoillie

Voor het derde jaar op rij bundelt de stad Tielt alle evenementen in de eindejaarsperiode onder de koepel Tielt Wintert. “Het zorgt in barre wintertijden voor een samenhorigheidsgevoel in onze stad.”

De stad Tielt bundelt het grote aantal activiteiten tussen 17 november en 31 januari onder de noemer Tielt Wintert. “Het programma gebeurt in samenstelling met verschillende partners. De stad zorgt voor een regierol en zet een uitgebreide promotiecampagne op het getouw”, zegt Grietje Goossens, schepen van Feestelijkheden.

Stad vervult regierol

“We streven ernaar transparant, duidelijk en toegankelijk te communiceren, zowel naar de Tieltse inwoner als naar de bezoekers uit de nabije omgeving van Tielt”, duidt burgemeester Els De Rammelaere.

Er worden ook dit jaar weer verschillende middelen ingezet : de verspreiding van een placemat bij de lokale horecazaken, advertenties in verschillende media en een knap promotiefilmpje, dat via de eigen sociale mediakanalen van de stad Tielt wordt verspreid. “Er liggen bij de lokale handelaars ook folders met meer informatie over de activiteiten van Tielt Wintert. Het volledige programma kan worden geraadpleegd op de website www.tieltwintert.be.

Naast inhuldigingen en de kerstshopping is er op zaterdag 9 en zondag 10 december de 30ste editie van de Kerstmarkt rond de hallentoren. “Een veertigtal standhouders brengen met hapjes, drankjes, (winter)kledij, snoep… sfeer en gezelligheid op de Markt en het Alexianenplein. Elk uur is er een ballenworp met leuke prijzen en de studentenfanfare brengt tussen 17 en 20 uur extra ambiance.” Op zondag 10 december zorgt het stadsbestuur voor extra sfeer op de kerstmarkt : heel veel straatanimatie met vuur en licht.

“Het belang van bier en caféplezier wordt op de expo in de kijker gesteld”

Verder op het uitgebreid programma van Tielt Wintert : (kerst)concerten, theatervoorstellingen (onder andere de Ladies Night van Theater Dakwerken),… Veel aandacht gaat dit jaar ook naar een boeiende tentoonstelling ‘Leve het lekker bier van Thielt’ in de voorhal van het stadhuis. De tentoonstelling loopt van 27 november tot en met 10 december.

Het betekent in 2017 het orgelpunt van het themajaar rond Tieltse bieren en brouwerijen. “De erfgoedexpo biedt een gevarieerd overzicht van de diversiteit aan vroegere Tieltse brouwerijen”, zegt stadsarchivaris Hannes Vanhauwaert. “Het belang van bier en caféplezier in onze stadsgeschiedenis wordt in de kijker gesteld met leuke bruiklenen van verenigingen en particulieren, op smaak gebracht met enkele vondsten uit het Stadsarchief.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier