Escalier de Tintin uit Tielt: "Na 25 jaar spelen we nog altijd in de originele bezetting"

10/02/19 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/02/19 om 12:14

Een band met een zilveren lintje, dat is Escalier de Tintin. Dit jaar vieren de groepsleden de 25ste verjaardag van hun kindje, dat tijdens een jeugdkamp het levenslicht zag. "We zijn een hechte vriendengroep gebleven en praten na onze repetities graag nog even bij." Eind dit jaar mag je de vijfde cd van de band verwachten.

25 jaar geleden zag Escalier de Tintin het levenslicht, toen de bandleden nog piepjong waren. "We leerden elkaar kennen in echte vakantiesferen, want we waren begeleiders in dezelfde jeugdkampen", leggen de bandleden uit. "Muziek was al van bij het begin een van onze gemeenschappelijke interesses. We kwamen al snel tot het besluit dat we daar iets mee wilden doen. Zo is Escalier de Tintin ontstaan, een naam die met een zotte ingeving kwam. Toen was er nog geen sprake van een Kuifje-revival. Verder slaat de naam nergens op en dat vinden we wel fijn. Het blijft bewust absurd. De band is gestart als een hobby en dat hebben we altijd zo gehouden. In het dagelijkse leven draaien we allemaal gezwind mee in de gezins- en werkmolen en dat bedoelen we niet negatief. We delen al jaren elkaars...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!