Erwin De Jonghe volgt Eddie Vaneylen op als voorzitter Comité voor Initiatief Brugge

© SVV
Redactie KW

Eddie Vaneylen stond acht jaar lang aan het hoofd van het Comité voor Initiatief Brugge. Zijn opvolgerErwin De Jonghe werd in Brugge geboren.

Hij liep er school en studeerde af in Gent. In 1978 vervoegde hij de politie Brugge en bleef er gedurende een veertigtal jaar, waarvan een kleine twintig jaar als directeur Operaties. In deze functie was De Jonghe ook betrokken bij alle evenementen op het grondgebied van Die Scone.

“Vanuit deze betrokkenheid en mijn verbondenheid met Brugge was de interesse voor het Comité voor Initiatief Brugge altijd aanwezig”, motiveert De Jonghe. “Ik ben er dan ook al achttien jaar lid van. Een nieuwe uitdaging was dan ook een logische stap.” De Jonghe heeft twee dochters, houdt van reizen en doet actief aan jogging. Hij hoopt opnieuw Dwars door Brugge uit te kunnen lopen.

Het Comité voor Initiatief Brugge organiseert onder meer ‘Brugge zingt van oud naar nieuw‘ (het jaarlijkse zangfestijn op oudejaarsavond), de Brugge Tripeldagen (die van 19 tot en met 21 juli op de Markt plaatsvinden) en de Sterrenstoet (die tijdens het voorlaatste weekend van december door de binnenstad trekt). Deze initiatieven hielp Vaneylen verder uitbouwen.

Onder zijn voorzitterschap werden ook de volksspelen als nieuw initiatief gelanceerd. In 2015 startte dit gebeuren naar aanleiding van 500 jaar café Vlissinghe, de oudste herberg van Brugge. Vorig jaar verhuisden deze spelen naar de Burg. Nog onder impuls van Vaneylen vervoegde met Greet Verleye de eerste vrouw het Comité voor Initiatief Brugge. Een nieuwe ontwikkeling in de rijke, ondertussen 62 jaar lange geschiedenis van deze vereniging.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier