Eric Leman deelt prijzen uit in wzc De Zilverberg

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Naar aanleiding van de Week van de Valpreventie werd er heel de week een Tour de Zilverberg georganiseerd in woonzorgcentrum De Zilverberg. De prijzen aan de meet werden uitgedeeld door Eric Leman, meervoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Deze week stond in tal van woonzorgcentra de Week van de Valpreventie op het programma. In deze week wordt extra aandacht besteed aan initiatieven om het vallen, vooral bij oudere mensen, te vermijden. Ook in het woonzorgcentrum op De Zilverberg was dat het geval. Daar werden onder de noemer ‘Tour de Zilverberg’ tal van activiteiten georganiseerd voor de bewoners.

Zo was er de passage van een echte Tourkaravaan en gingen de bewoners de uitdaging aan om samen op een week tijd zo’n 1.000 kilometer te fietsen. Dat is ongeveer dezelfde afstand als de renners in de Ronde van Frankrijk op een week tijd afleggen. Er werd dus niet alleen aandacht besteed aan valpreventie, maar ook aan meer beweging.

Op vrijdag was er een grote prijsuitreiking, gevolgd door een dansnamiddag. Voor die uitreiking mochten ze met Eric Leman een bijzondere gast verwelkomen. Leman was immers drie maal winnaar van de Ronde van Vlaanderen. De perfecte apotheose voor een succesvolle week.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier