Erevoorzitter Atletiek Zuid-West Roger Deweer overleden

We zien Roger Deweer die zich gans zijn leven heeft ingezet voor de atletieksport. © (YVW)
Redactie KW

Op kerstdag overleed Roger uit Waregem op 85-jarige leeftijd. Zijn hele leven stond voor een zeer groot stuk in het teken van de atletieksport.

In de jaren 50 was hij als actief atleet aangesloten bij het WAC en in België een absolute topper, dit zowel in het veldlopen als op de piste. Op de 3000 m steeple werd hij bij de senioren meermaals Belgisch Kampioen en verbrak maar liefst vier keer het Belgisch record.

Na zijn atletencarrière heeft Roger zich gedurende 50 jaar ingezet voor de atletieksport. Via diverse bestuurlijke en organisatorische functies heeft hij de atletieksport in het zuiden van West-Vlaanderen duidelijk mee bepaald. Een inzet die beloond werd met tal van onderscheidingen. Hij was o.a. jarenlang voorzitter van WAC Waregem en na de fusie met Sobeka Zwevegem van het huidige AZW. Als waardering voor zijn uitzonderlijke bijdrage in de groei en bloei van AZW, werd Roger in 2003 tot erevoorzitter van de club benoemd.

Het afscheid met asverstrooiing zal in alle intimiteit plaatsvinden op de begraafplaats te Waregem. Het bestuur en de atleten van AZW bieden dan ook via deze weg hun innige deelneming aan zijn echtgenote, kinderen en familie.

(YVW/DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier