Ereschepen Jozef Ingelbeen (79) overleden

Jozef Ingelbeen (foto uitvaartverzorging Billiet)
Redactie KW

Hij was negen jaar schepen. Eerst drie jaar onder burgemeester wijlen Norbert De Meerschman en nadien nog zes jaar onder burgemeester wijlen Rosa Martens. Nadien was hij negen jaar gemeenteraadslid.

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is ereschepen Jozef Ingelbeen (79) overleden. Jozef zetelde voor de toenmalige CVP onafgebroken in de gemeenteraad van begin 1977 tot begin 1995.

De gepensioneerde landbouwer verliet in 2000 zijn boerderij in de Lourdesstraat en verhuisde naar een rijwoning in de Kerkstraat. Jozef was gehuwd met Annie Scheirlynck. Hij was de vader van vier kinderen Johan, Heidi, Hendrik en wijlen Bernard. Er zijn daarnaast negen kleinkinderen. Hendrik trad als politicus in de voetsporen van zijn vader. In de vorige legislatuur was hij schepen en nu voor CD&V gemeenteraadslid.

Jozef Ingelbeen was gewezen voorzitter van de Landelijke Gilde Geluwe en lid van Neos Geluwe. Toen hij met pensioen ging, hielpen Jozef en zijn echtgenote op hun boerderij waar zoon Bernard destijds fruit en groenten verkocht. Tussendoor maakte Jozef tijd om te fietsen en te kaarten. Op televisie volgde hij het wielrennen.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 19 januari om 10 uur in de Sint-Dionysiuskerk.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier