Ereburgemeester Albert Sansen van Poperinge overleden

Redactie KW

Op zaterdag 14 oktober overleed op de leeftijd van 101 jaar ereburgemeester Albert (Albrecht) Sansen.

Hij was de echtgenoot van Maria Van Remortel (99), en vader van Claire, Willy, Monique en Luc. Albert had negen kleinkinderen (allen meisjes) en 19 kleinkinderen.

Albert Sansen werd geboren op 24 augustus 1916 in Watou. Het gezin had daar een buitengoed, omdat Poperinge-centrum veel gebombardeerd werd tijdens die periode. Albert doorliep de basisschool en het lager middelbaar in het Poperingse college. Het hoger middelbaar volgde hij bij de Jezuïeten in Aalst. Daarna kreeg hij thuis, in het drukkersbedrijf van zijn vader, twee jaar grafische opleiding. Vanaf 1 januari 1939 vervulde hij gedurende 17 maanden zijn legerdienst in Gent. Toen Albert pas twee maanden thuis was, was er de mobilisatie, en werd hij opnieuw opgeroepen als adjudant-reservist.

In 1946 nam Albert samen met zijn broer Jan de drukkerij over, en hij bleef er actief tot hij 70 jaar werd.

Ereburgemeester Albert Sansen van Poperinge overleden

Gedurende vele jaren was Albert Sansen uitgever van De Poperinghenaar, die later Het Wekelijks Nieuws werd. Tevens was hij, vanaf 1 januari 1970, gedurende elf jaar CVP-burgemeester van Poperinge. Hij was ook erevoorzitter van de muziekmaatschappij St.-Cecilia en van KFC Poperinge.

In 1941 trouwde hij met Maria Van Remortel (nu 99) uit Merksem. Sinds 25 november 2010 woonden ze in een zorgflat van het OLV-Gasthuis. Op 5 mei 2016 vierden Albert en Maria hun albasten bruiloft. Zij waren het eerste echtpaar in de geschiedenis van Poperinge dat hun 75-jarige huwelijk kon vieren.

De plechtige uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 21 oktober om 11 uur in de St.-Bertinuskerk in Poperinge, gevolgd door de crematie in Kortrijk en de begrafenis van de urne in het urnenveld op de begraafplaats ‘Ter Ruste’ in Poperinge. Bijeenkomst en rouwgroet in de kerk vanaf 10.40 uur.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier