Entertainment voor jong en oud op Waanzin Open Air in Izegem

Redactie KW

Waanzin Open Air streek vandaag voor de eerste keer in Izegem neer. De beats die op het terrein van Sabbe-Dubaere weerklonken, logen er niet om. Het festival zorgde voor heel wat sfeer, amusement en liet heel wat feestvierders uit de bol gaan.

Zaterdag 19 mei stond al een tijdje aangekruist in de agenda van heel wat muziekliefhebbers. Voor de eerste keer ging Waanzin Open Air door in Izegem. Het festival trok meteen alle registers over en voorzag drie podia. “We hebben drie stages waar telkens een ander muziekgenre aan bod komt, de Versuz Stage, Feathers Stage en Retro Empire Stage. Op elk podium zijn verschillende dj’s te horen die elk hun eigen ding brengen.” legt Ward Benoit, van Ultim Events uit.

De organisatie van Waanzin Open Air is in handen van het Brugse evenementenbureau Ultim Events en 50-50 vzw. “We sloegen de handen in elkaar voor dit gloednieuwe project. Op Waanzin Open Air zijn enkel 18-plussers toegelaten. We hopen uiteraard dat het festival een blijver wordt en dat we volgend jaar opnieuw een topeditie in elkaar kunnen steken.”

Heel wat feestvierders uit Izegem en omstreken vonden de weg naar het terrein van Sabbe-Dubaere in de Prins Albertlaan 27. “Het weer kon wat beter, maar dat laten de festivalgangers niet aan hun hart komen en daar zijn we natuurlijk blij om!”

Zotte Pinksterzondag

Morgen is het Pinksteren en wordt het beter weer en dat komt goed uit voor de organisatoren. “Ook morgen, 20 mei, is het hier feest en dan wel voor de kinderen. Met Zotte Zondag laten we het hier even allemaal aan de kinderen over. Er zijn tal van activiteiten, er is animatie en heel wat lekkers voor jong en oud. Niemand zal zich vervelen!” zegt Marlien Vervaeck van Ultim Events.

“Zotte Zondag is een gratis initiatief voor alle leeftijden dus we zetten onze deuren wagenwijd open. Bezoekers die met de auto komen, kunnen trouwens terecht op de parking van Colruyt. Die zal voor de gelegenheid geopend zijn.” Allen daarheen!

(MV – Foto WC)