Enkele honderden mensen nemen deel aan Slow Walk in Brugse binnenstad

Enkele honderden mensen namen deel aan de Slow Walk in de Brugse binnenstad. © foto svv
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag vertrokken drie groepen wandelaars gelijktijdig om 11.00 uur aan de Ezelpoort, de Smedenpoort en de Gentpoort.

Elke groep volgde een leider die het tempo aangaf. Dat was bijzonder laag: nauwelijks vijf meter (!) per minuut. “Elke route was ongeveer 1,1 kilometer lang“, zegt Jeroen Vanacker, artistiek directeur van het Concertgebouw Brugge. “Om het volledige traject af te leggen, had je ongeveer vier uur nodig. Deelnemers konden aansluiten bij de groepen waar ze zelf wilden.”

Het eindpunt bevond zich op de Markt. Daar leidde Anne Teresa barones De Keersmaeker, choreografe bij Rosas en P.A.R.T.S., iedereen doorheen de dertig minuten durende workshop ‘My Walking Is My Dancing’. “Dit eenvoudig ontwikkelde choreografisch principe heeft als doel ruimte, tijd en beweging te exploreren, gaande van stappen tot springen, lopen, draaien, noem maar op”, legt barones De Keersmaeker uit.

Twintigste productie Rosas

De workshop was één van de blikvangers van de feestweek van het Concertgebouw Brugge en Rosas. De twintigste productie van Rosas in het Concertgebouw Brugge werd gevierd met vier voorstellingen, twee tentoonstellingen en een cursus in samenwerking met het Cultuurcentrum Brugge, KAAP en Davidsfonds Academie.

De Slow Walk maakte onderdeel uit van Slow (36h). Dit kunstenfestival, dat nog tot zondagavond op verschillende locaties in Brugge loopt, neemt de tijd om stil te staan bij het begrip tijd in een samenleving die steeds sneller lijkt te gaan.

(svv – foto svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier