Enkel Sandrine wil Prinses Carnaval worden

Menen Sandrine Thery de enige kandidate voor de Prins Karnavalverkiezing samen met haar broers Christophe Thery die haar hofmaarschalk is en Geert Thery haar hofnar. © WO
Redactie KW

Op 3 februari vindt in zaal Park Ter Walle de verkiezing van Prins(es) Carnaval 2018 plaats. Maar bij gebrek aan voldoende kandidaten is de opvolger van Prins Ayrton I nu al bekend. Sandrine Thery is de enige kandidaat en mag dus binnenkort als Prinses Sandrine II de scepter zwaaien over carnavalvierend Menen, vijf jaar nadat Sandrine Dewitte haar als stadsprinses vooraf ging.

De uitvalsbasis van de toekomstige stadsprinses is café De Witte Koe in de Moorselestraat. De gelijknamige carnavalsorde – die meer dan veertig leden telt – maakte vorig jaar haar debuut in de carnavalsstoet met haar praalwagen ‘La vache qui rit’. Hoewel ze hun carnavalsgroep pas enkele maanden daarvoor uit de grond gestampt hadden, werden de witte koeien meteen tot mooiste Meense groep uitgeroepen.

“We hadden beloofd dat we bij winst zouden zorgen voor een kandidaat prins of prinses voor 2018. We hebben woord gehouden“, aldus een trotse kandidaat-prinses Sandrine. “Van jong tot oud: iedereen is enthousiast om mee te werken. Samen vormen we een hechte vriendengroep.”

Eerbetoon

Sandrine Thery (43) – Pulle voor de vrienden – is geboren en getogen in Menen. Ze woont samen met Dieter Couvreur en heeft een dochter Laura. “Pulle is een afkorting van pernulleke, een koosnaampje dat mijn ouders me als kind gaven. Van hen kreeg ik ook de liefde voor carnaval van kindsbeen af met de paplepel mee. Mijn ouders waren echte carnavalisten, die niet alleen lid waren van De Kandeeleters maar ook van een feestcomité in Halluin”, herinnert Sandrine zich. “Eigenlijk is het ter ere van hen dat ik samen met mijn broers Christophe en Geert aan dit avontuur begonnen ben. Zij zullen overigens als narren fungeren tijdens mijn regeerperiode: Christophe wordt mijn hofmaarschalk en Geert mijn hofnar.”

Kindercarnaval

Sandrine vind het oprecht jammer dat er dit jaar maar één kandidaat is. “Eén iemand heeft op het stadhuis wel papieren aangevraagd om zich kandidaat te stellen maar heeft ze spijtig genoeg nooit ingediend“, weet ze. Daarom wil ze samen met de Orde van de Witte Koe het carnaval in Menen nieuw leven inblazen. “Als carnavalsorde stellen wij ons tot doel om elk jaar een kandidaat af te vaardigen. Ik hoop in de toekomst op meer kandidaten, en niet alleen vanuit de andere carnavalsverenigingen. Ook wie geen lid is van een carnavalsgroep mag volgens mij niet bang zijn om deel te nemen aan de verkiezing”, zegt ze beslist.

Sandrine wordt dus sowieso Prinses Carnaval 2018.
Sandrine wordt dus sowieso Prinses Carnaval 2018.© WO

“Ik wil de Menenaren opnieuw trots maken op hun carnaval. Daarbij moet ook de jeugd betrokken worden. Zo bezoek ik de verschillende Meense scholen om er de kinderen warm te maken voor de kindercarnavalsverkiezing, die weer voor het eerst sinds 2007 georganiseerd wordt. De mooist verklede jongen en het mooist verklede meisje zullen er verkozen worden tot kinderprins en -prinses”, aldus Sandrine.

Cloclo

Intussen is de kandidaat-prinses volop bezig met de voorbereiding van de carnavalsavond in Park ter Walle. “Mijn intrede zit al mooi in elkaar. Nu ben ik bezig de show aan te leren. Het belooft een magnifieke en amusante carnavalsshow te worden met een optreden van de MG Brothers, met de nodige dosis humor, een aanstekelijke liedjeskeuze en mooi uitgewerkte dansjes.”

Ze krijgt daarbij de onmisbare hulp van haar vroegere buren Nathalie en Severine Lotoi van dansschool Love2dance. “De zusjes werkten voor onze 26 dansers een volledige choreografie uit en ze leren nu onze dansgroepjes de verschillende danspasjes aan voor zowel de show als voor de stoet. Vorig jaar werden we al uitgeroepen tot mooiste groep met ‘La vache qui rit’, dit jaar hopen we tijdens de stoet van 25 februari te scoren met ‘Cloclo is back’. Het wordt een hommage aan Claude François. Dit jaar zal het precies veertig jaar geleden zijn dat hij gestorven is”, besluit Sandrine.

(Carlos Berghman)

Info: kaarten voor de carnavalsshow van 3 februari in zaal Park Ter Walle kosten 6 euro en zijn te verkrijgen via www.facebook.com/Sandrine-kandidaat-prinsescarnaval-2018-stad-menen, bij Sandrine Thery, in café De Witte Koe en bij de dienst evenementen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier