Enkel Oostende en Middelkerke willen nog verdwaalpalen

28/05/18 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:22

Ruim 25 jaar waren de verdwaalpalen een vertrouwd beeld op al onze stranden. Deze zomer zijn ze enkel nog te zien in Oostende en Middelkerke. De intercommunale kustreddingsdienst IKWV spreekt van een 'vertrouwensbreuk' met bedenker Dominiek Vervaecke en zweert nu bij verdwaalarmbandjes. De oriëntatiepalen zijn dus geen sant in eigen land, maar 60 badplaatsen in Frankrijk en de Italiaanse toeristenmagneet Venetië plaatsen ze wel.

De palen met daarop een bal, huis, trein, boot, banaan of vis werden eind jaren tachtig bedacht door Dominiek Vervaecke. Kinderen kregen zo herkenningspunten op het strand, zodat ze altijd de weg terug naar hun ouders vonden. In 1997 kwamen er verdwaalarmbandjes bij met dezelfde logo's en in 2011 was op die bandjes voor het eerst plaats voorzien om een gsm-nummer op te schrijven. De verdwaalpalen raakten bij iedereen bekend en leken niet meer weg te denken op onze stranden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!