Eneco Clean Beach Cup veilt gesigneerde Urbanus-litho

Redactie KW

Voor de tiende editie van de Eneco Clean Beach Cup signeerde niemand minder dan Urbanus een unieke litho, die online geveild wordt ten voordele van het Zeepreventorium in De Haan. Morgen – woensdag 20 maart wordt de veiling afgesloten.

Sinds eind februari lokt de animatiefilm ‘Urbanus: De Vuilnisheld’ honderden fans naar de bioscoop. Het centrale thema in die film – jongeren en het klimaat – kon haast niet actueler. Geen betere match dan Urbanus en Eneco Clean Beach Cup dus, want de twee schreeuwen dezelfde boodschap. Surfers zien hun speeltuin in een vuilnisbelt veranderen. Urbanus nam die boodschap letterlijk en ontwierp een digitale tekening, die zowel verwijst naar zijn film als Eneco Clean Beach Cup. Het gaat om een speciale en unieke digitale print in zwart-wit op gestructureerd aquarel papier van Hahnemühle, gemaakt door de studio die ook de film van Urbanus maakte én gesigneerd door de komiek.

Wie de gegeerde litho wil bemachtigen, zal snel moeten zijn: op de veilingsite Catawiki kan er maar tot woensdag 20 maart geboden worden. De hoogste bieder krijgt het gesigneerde kunstwerk mee naar huis. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel; het medisch pediatrisch revalidatiecentrum Zeepreventorium in De Haan. De kinderen die er verblijven en revalideren zien het strand als hun achtertuin, en zijn dan ook nauw betrokken bij de actie. De som zal worden besteed aan een nieuw speelplein.

Het kunstwerk zal wel nog te bezichtigen zijn tijdens de Eneco Clean Beach Cup op zondag 24 maart in De Haan. Naar aanleiding van de tiende editie van de strandopruimactie lanceert Eneco Clean Beach ook het ’10 years of devotion to the ocean’ boek over tien jaar strijden tegen plastic soep. Het fotoboek, dat tijdens de Eneco Clean Beach Cup wordt voorgesteld en tijdens de strandopruimactie ook te koop zal worden aangeboden, telt 120 pagina’s vol feiten, cijfers, ideeën, tips en toekomstvisies. Een link naar de veiling vind je hier.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier