En toen stond er een clown op dak in Bredene: Reconstructie van de waanzinnigste moordzaak van 2018

28/12/18 om 07:15 - Bijgewerkt om 07:22

"Er staat een gewapende man op ons dak. Hij wil dat de politie hem neerschiet." Het was geen alledaagse oproep die de politie van Bredene-De Haan kreeg op 14 mei. Wat hieronder volgt, is een reconstructie van de meest waanzinnige moordzaak van 2018 in West-Vlaanderen, aan de hand van een exclusieve inkijk in het dossier en de verklaringen van Kevin L. Clown Tobi spreekt.

Na een optreden als Clown Tobi in Salons Ten Boogaerde in Kortemark ploft Kevin L. in de zetel in het huis van zijn partner C. D. in Oudenburg. De twee dochters en het zoontje van C. zijn bij hun vader voor het communiefeest van het jongetje. De vrouw zelf is nog aan het werk in een rozenkwekerij. Om 21 uur is iedereen thuis en steekt C. haar kinderen in bed. "In de periode dat ze boven zat, is dan het idee gekomen om te doen wat ik gedaan heb", zegt Kevin L. in het eerste verhoor na zijn arrestatie.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!