Emotionele oproep van Oostends gezin: "Stop met staren naar ons kind"

20/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 19/04/18 om 14:08

'Is ze nog niet dik genoeg?' Die pijnlijke opmerking was voor Lorenzo Van Leeuwen (31) en Stephanie Vandenplassche (27) de druppel. De ouders van peuter Liana (2) zijn op. Hun dochtertje lijdt aan het Prader-Willi Syndroom. "Ze heeft áltijd honger. En ja, wij weten dat ze zwaarder is dan andere kinderen van haar leeftijd." Het gezin uit het Westerkwartier wil met een openhartige getuigenis het gestaar en de opmerkingen doen stoppen.

Toen Stephanie beviel van de kleine Liana woog haar dochtertje amper twee kilogram. "Ondanks haar lage gewicht dachten we niet meteen dat er iets aan de hand zou zijn", vertelt een emotionele Stephanie. "Na vier dagen namen ze bloed af van onze kleine meid, maar daar reageerde ze niet op. Een normaal kind schrikt van de pijnprikkel die ze daarbij voelt, Liana niet. Zij leek er zelfs helemaal niets van te voelen. Bleek dat ze een erg hoge pijngrens had. En dan was er nog iets: als ze haar flesje kreeg stopte ze geregeld met ademen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!