Emmy verhuisde naar Australië: "Heerlijk klimaat, rustig leven, alleen opletten van die kangoeroes"

05/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 11:19

Australië is sinds kort officieel het nieuwe thuisland van de Kortrijkse Emmy Baert en haar vriendin. Op reis door het land werden ze verliefd op de warme en rustige levensstijl Down Under. Hun verhuisplannen effectief uitvoeren, vergde wel een boel administratie. "Maar dit is wat we willen. We wisten meteen dat we er zouden blijven hangen", zeggen ze.

Het verschil tussen de regenachtige nieuwjaarsdagen in Kortrijk en de hitte van de Australische zomer kan niet groter zijn. De Kortrijkse Emmy Baert (26) en haar partner Sofie Verhaegen vestigden zich een jaar geleden Down Under. Dankzij hun inzet en correct papierwerk mogen ze zich sinds kort echte Australiërs noemen. Emmy en Sofie verkregen enkele maanden geleden na lang zwoegen hun Permanent Resident Visa. "Die aanvraag is het meest frustrerende wat ik ooit heb moeten doen", vertelt Emmy. "En dan hebben wij nog een immigratie-agente onder de arm genomen. Stel je dan eens voor dat je je op je eentje door die papierberg moet wurmen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!