Emma Plasschaert is het nieuwe boegbeeld van de Belgische zeilsport

22/06/18 om 06:06 - Bijgewerkt op 21/06/18 om 13:14

Emma Plasschaert is de nieuwe numero uno van het Belgische zeilen. Ze dankt die status aan het afscheid van Evi Van Acker, maar bovenal aan haar schitterende resultaten dit seizoen. Geen betere plek dan de Mercator voor een inkijk in hart en hoofd van dit 24-jarige toptalent van Oostendse makelij.

Emma komt stipt op tijd aangefietst. Haar ouders wonen om de hoek, in de wijk Hazegras. Ze oogt fris, en heeft zin in het gesprek. Het doet haar deugd even 'thuis' te zijn, zegt ze. De Mercator wekt nostalgie op. Van haar zesde tot haar achttiende passeerde ze hier elke dag op weg naar school. De huwelijksreceptie van haar zus was trouwens ook op dit schip. De fotoshoot doen we op het dek. Ze straalt veel zelfvertrouwen uit, zeg ik haar. Alsof ze het poseren gewoon is. Ze moet lachen. "Dat is leuk om horen. Ik doe dit ook wel graag. Een foto op deze locatie zorgt voor een unieke herinnering." Haar zelfvertrouwen is overigens terecht: Emma pakte dit seizoen al brons op het Europees kampioenschap in La Rochelle en goud op de Wereldbekerfinale in Marseille.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!