Emma op stap met 37 reuzen tijdens Bissegem Kermis

Van links naar rechts herkennen we Philippe Verschaete, Frieda Dujardyn, Rik D'Haene, Isa Verschaete, Anseric Soete, Linda Robensyn, Stephen Bonte en Freddy D'Hondt. Zij zetten hun schouders onder de organisatie va Bissegem kermis. © EDB
Redactie KW

Het weekend waarin de laatste zondag van september valt, is traditioneel het kermisweekend in Bissegem. Dit jaar staat er weer een reuzenstoet gepland. De Kortrijkse reuzin Emma maakt haar eerste uitstap, en wel naar Bissegem.

Het kermisweekend start op vrijdag 28 september met een fakkeltocht. Onderweg wordt er soep aangeboden door Home Ter Vrije Aard en een frisdrank of een Bissegemse Loetepoepe door de Reuzengilde. De reuzenstoet was twee jaar geleden al een groot succes. Op zaterdag 29 september stappen of rollen maar liefst 37 reuzen door de Driekerkenwijk. “Dat zijn er acht meer dan twee jaar geleden”, vertelt Freddy D’Hondt van de Bissegemse Reuzengilde. De stoet vertrekt om 16 uur in de Driekerkenstraat. Bij aankomst in het centrum van Bissegem zal priester Wim Seynaeve de reuzen zegenen.

De burgemeesterverkiezing krijgt ook een vervolg, op zaterdag vanaf 19.30 uur in het centrum van Bissegem. Emma Vlieghe, Anseric Soete en Stephen Bonte, die zelf al burgemeester van Bissegem waren, organiseren de verkiezing. “Na verschillende opdrachten en proeven zullen we een burgemeester en twee schepenen kiezen“, aldus het drietal. De zaterdagavond wordt afgesloten met een optreden van het dj-duo 2 Peloeze. Zondagmorgen 30 september is er een grote antiek- en rommelmarkt in de Driekerkenwijk. Hiervoor hoeft men niet vooraf in te schrijven.

Muziek

De Bissegemse groep ‘Other than the Others’ brengt een aperitiefconcert in het centrum en de school zet samen met de heemkundige werkgroep de deuren van het klooster open. Zoals elk jaar bieden Jong Crescendo en concertharmonie Crescendo Bissegem op zondag om 16 uur een gratis kermisconcert op het binnenplein van het Oud Gemeentehuis, onder leiding van dirigent Alain Verhoeven aan. Het dorpsplein is om 18 uur het decor voor de feestworp. Zoals elk jaar is er op maandag 1 oktober schieting voor alle parochianen in de Schuttersclub op de Rietput, en in ‘t Koningshof pakt KRC Bissegem op zondag uit met een mosselsouper en op maandag met een hutsepotavond.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier