Elise De Waele, partner van burgemeester Lagrange: Onbewust ga ik ook mee in Simons liefde voor Zulte”

"Door zijn verplichtingen en job als burgemeester is Simon niet vaak thuis. Maar met de hulp van de familie en de vrienden verloopt alles heel vlot", vertelt Elise De Waele, met zoontje Tibo en dochtertje Imke. © MVW
Redactie KW

Het zal je maar overkomen: Elise De Waele (31) heeft met Simon Lagrange al meer dan vijf jaar de burgemeester als levenspartner. Haar gehechtheid aan de gemeente Zulte gaat daardoor in crescendo.

Ook het gezinsgeluk gaat in stijgende lijn. Tibo (3,5 jaar) en Imke (5 maanden) maken van Elise een trotse mama, die toegepaste economische wetenschappen studeerde aan de Gentse universiteit. Na haar studies bleef ze een tijdje plakken in Gent tot ze vond dat het in Zulte toch beter was.

Met zus Laurence groeide Elise op bij ouders Hilde De Meulemeester en Eddy De Waele in de Oude weg in Zulte. “Als kind was ik lid van de Chiro, daarna volgde ik les aan de muziekschool van Zulte-Deinze. De liefde voor het muziek kwam tot recht bij de Zultse Jeugdige Harmonie. Ik speel dwarsfluit en voel mij thuis bij een mooie en toffe bende muzikanten. We zijn een diverse groep en amuseren ons heel erg in de muziek. Onze harmonie heeft Zulte heel wat te bieden”, vindt Elise.

“Ik ben al 20 jaar spelend lid en werd in 2012 voorzitter. Al is de titel voorzitter eigenlijk een te zware term om enkel op mijn naam te plakken. We zijn een bestuursploeg met zes personen en we vullen elkaar goed aan. Het mooiste aan onze vereniging is de vriendschap die wij opbouwen. Naast het lenteconcert en steakfestival is er bovendien het jaarlijkse weekend om naar uit te kijken. De instrumenten gaan mee, er is ook de ‘liefde voor muziek’ tijdens zo’n uitstap. Voor mij persoonlijk betekent dit, met respect voor de andere collega’s, toch bijna 20 jaar een mooie vriendschap met medebestuursleden Annelies Colpaert en Thomas Desmet.”

Bekerfinale

Zelfs als partner van de burgemeester en moeder van twee kindjes, blijft Elise de harmonie trouw. “Tibo, Imke en partner Simon komen tegenwoordig wel op de eerste plaats. Ik ben bovendien een fulltime werkende mama. Door zijn verplichtingen en job als burgemeester is Simon niet vaak thuis. Maar met de hulp van de familie en de vrienden verloopt alles heel vlot”, evalueert ze.

Elise De Waele kreeg de jongste jaren nog meer kansen om Zulte beter te ontdekken en eigenlijk ook wel nog meer ‘zot van Zulte’ te worden. “De afgelopen jaren leerde ik heel wat nieuwe mensen en evenementen kennen. Zo kom je ook plaatsen waar je anders misschien niet zou naartoe gaan. Zo was er in 2017 bijvoorbeeld de bekerfinale van Zulte Waregem.”

“Net klein genoeg”

“Zulte is een mooie gemeente met een bruisend verenigingsleven. Het is net klein genoeg om het gezellige van een dorp te bevatten maar groot genoeg om heel wat faciliteiten en verenigingen een goed dak boven het hoofd te geven. Er is voor elk wat wils en vele inwoners kennen elkaar”, vindt Elise.

Haar liefde voor Zulte is nog gegroeid sinds Simon haar partner is. “Ik hoor vrijwel dagelijks verhalen over Zulte en weet goed wat er leeft. Naast zijn gezin leeft Simon volledig voor Zulte. Soms zonder het te beseffen ga ik daar automatisch in mee.” (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier