Elfde Lenteloop dit weekend in Gits

(foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Op zondag 24 maart staan heel wat sportievelingen weer aan de start van de elfde Lenteloop. Op een landelijk parcours kan je 5, 10 of 20 kilometer lopen voor het goede doel. Ook voor de kinderen en mensen met een beperking is een loop voorzien. De opbrengst gaat naar verenigingen die zich inzetten voor mensen met kanker.

Aan de succesformule van de Rode Lopers werd niks gewijzigd, enkel het parcours is veranderd: “Door de wegenwerken in Hooglede hebben we dit jaar een vernieuwd parcours”, weet Marnix De Meyer. “Verder blijft onze Lenteloop een landelijke loop die altijd veel succes heeft. Vorig jaar kwamen 700 deelnemers aan de start, we hopen dat dit jaar te evenaren. Ons doel blijft ook dit jaar lopen en strijden tegen kanker. De opbrengst wordt gegeven aan lokale organisaties die zich inzetten voor mensen met kanker.”

Alle wedstrijden starten zondag aan sporthal Ogierlande. “We trekken graag naar het centrum van Gits voor de ambiance en de vele praktische mogelijkheden van de sporthal”, vertelt Marnix. De kinderen geven het startschot om 14 uur. Zij lopen een lus via de Nieuwplaats – Kapellestraat – Gitsbergstraat van 800m. Na de kids organiseren de Rode Lopers een wedstrijd voor mensen met een beperking.

De Start To Run loopt over 5 kilometer en begint om 14.30 uur. Zij lopen hun ronde via de Hazelstraat, Turkeyenstraat en Torhoutstraat en gaan via ‘t Chringhene in een laatste rechte lijn terug naar de finish aan de sporthal.

Om 14.36 uur starten gezamenlijk de Lenteloop over 10 kilometer en de halve marathon. Hier wordt de lus van de vijf kilometer uitgebreid richting Hooglede om via de Grote Noordstraat en Driewegenstraat terug te keren naar Gits. De deelnemers aan de Lenteloop leggen één ronde af, de sporters van de halve marathon twee rondes.

Wie graag wil meedoen, kan zich de dag zelf nog inschrijven vanaf 13 uur tot 20 minuten voor de start van elke wedstrijd. Wie zich vooraf inschreef, kan het borstnummer ophalen vanaf 13 uur. “De weersvoorspellingen spreken voorlopig van schitterend loopweer voor zondag, dus het wordt ongetwijfeld een prachtige Lenteloop”, besluit Marnix. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier