Elf hondjes gered in Brugge die wellicht bestemd waren voor Aziatische kookpot

13/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 14:29

Elf honden die wellicht bestemd waren om in een Thaise schotel van een oosters restaurant in Brugge verwerkt te worden, hebben een nieuw baasje gevonden dankzij Het Blauwe Kruis.

In oktober 2017 deed een team van de Inspectiedienst Dierenwelzijn samen met de politie een inval in Villa Irma, de woning van een Thaise vrouw langs de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis. Zij had elf honden in haar huis, die in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen werden. De dierenmishandeling was aan het licht gekomen toen een gerechtsdeurwaarder enkele dagen eerder aanklopte bij de dame in kwestie. Zij runde rechtover haar huis samen met haar man het oosters restaurant Anurah Thai, maar had betalingsproblemen. Het eethuis is overigens inmiddels definitief gesloten. De deurwaarder ontdekte de weinig hygiënische omstandigheden, waarin de verwaarloosde honden zich bevonden, en verwittigde de politie, die de Inspectiedienst Dierenwelzijn contacteerde.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!