EK bridge zorgt voor invasie van kaartspelers in Oostende

De erehal van de Kursaal staat vol met speciale bridgetafels. Yves Aubry, voorzitter van de Europese Bridge Federatie, Bart Magerman, voorzitter van het organisatiecomité, en Peter Craeymeersch, directeur van Toerisme Oostende en het Kursaal (zittend v.l.n.r.), kwamen ze alvast even testen op hun deugdelijkheid. (Foto Rio)
Redactie KW

Tot 16 juni vindt in de Kursaal het 54ste Europees Kampioenschap voor bridgeteams plaats. De 1.700 deelnemers zijn goed voor 12.000 overnachtingen en een economische return van om en bij de 1,6 miljoen euro.

De bridgespelers komen uit 34 landen. Toerisme Oostende en de Kursaal wisten de organisatie weg te kapen voor de neus van Barcelona. Marc De Pauw, voorzitter van de Koninklijke Belgische Bridge Federatie, laat zich positief uit over de keuze van de Europese federatie.

“Oostende was in 2010 en 2013 ook al gaststad voor het EK en alle deelnemers zijn toen zeer tevreden huiswaarts gekeerd. Ze komen bijgevolg graag terug. Er zijn zelfs meer inschrijvingen dan vorige jaren. Er zijn hier voldoende kwalitatieve hotels, een verscheidenheid aan restaurants en shoppen kan op wandelafstand. Allemaal extra troeven”, aldus de voorzitter. Peter Craeymeersch, directeur van Toerisme Oostende en de Kursaal, hoort het hem graag zeggen. “Die faam moet je verdienen. Voor dergelijke evenementen zetten we met volle goesting ons beste beentje voor. Het is belangrijk voor ons als locatie om de trekker te zijn van grote activiteiten waarvan de opbrengst voor onze plaatselijke economie evenredig is. De organisatie van zo’n EK en andere soortgelijke internationale events dragen bij tot een aantrekkelijk imago van de stad”, aldus Peter Craeymeersch.

“Deelnemers uit alle hoeken van Europa, die hier twaalf dagen verblijven en ondertussen de verschillende aangename facetten van onze stad ervaren, dat is een uitgelezen kans om Oostende internationaal te promoten”, besluit burgemeester Johan Vande Lanotte. Op www.eurobridge.org vind je alle gedetailleerde info. (Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier