Eivol kermisprogramma in Merkem met als hoogtepunt de rommelmarkt

Op de foto zien we de organisatoren van de rommelmarkt met v.l.n.r. Pedro Volckaert, Ilse Verwichte, Partrick Vermeersch en Erwin Devos. © Foto ACK
Redactie KW

Van vrijdag 5 tot en met zondag 14 oktober wapperen de feestvlaggen. Hoogtepunt is de jaarlijkse rommelmarkt, de laatste van het seizoen die heel wat mensen op de been brengt.

Internationale standhouders komen naar Merkem om er hun waren aan te prijzen. Merkem is bekend als een van de grootste rommelmarkten van Vlaanderen. Daarnaast valt er ook nog heel wat te beleven.

Vrijdag 5 oktober vanaf 17 uur is er een streekbierenavond in het Stationshuis, een organisatie van Merkem Sport. Zaterdag 6 oktober, om 13 uur Kids-urban-run voor 3 tot 12 jaar en aansluitend Merkem Urban Trail voor +13 jarigen organisatie Gezinsbond Merkem. Om 15 uur koers voor Merkemse wielertoeristen, aan café ‘t Paviljoen. Vanaf 17 uur Sprotcafé met muzikaal optreden in het stationshuis en lanceermoment van de Vrijetijdscampus om 18 uur. Om 20 uur Metje Marta Fuif in de tent op het grasplein BKO. Zondag 7 oktober vanaf 5 uur, herberg Toe-ter-nie-toe in de Diksmuidestraat 51, vanaf 6 uur pop-up café in het centrum door Merkem Sport, Koffiebar in het stationshuis door harmonie St.-Cecilia Merkem.

Merkem in de kijker

Van 6 tot 18 uur rommelmarkt in de dorpskern van Merkem met om 10 uur een optocht van de kon. harm. St.-Cecilia Merkem en om 11 uur kermisconcert door Sint-Cecilia. Maandag 8 oktober om 10 uur jaargetijde, van 10 tot 14 uur pop-up café in het Stationshuis. Om 19.30 uur kaarting en om 20 uur kermisafsluit in café ‘t Paviljoen. Dinsdag 9 oktober om 11.30 uur feestmaaltijd voor alle Okraleden met gepaste animatie in zaal Hubrecht. Woensdag 10 oktober: ‘Merkem in de kijker’ in het Stationshuis door de heemkring. Zondag 14 oktober barbecue à volonté door KLJ Merkem.

Info: www.rommelenmerkem.be

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier