Einde van problemen met postbedeling in Zwankendamme lijkt in zicht

Rita Decleer, Luc Vanhilderson en gemeenteraadslid Mathijs Goderis kijken uit naar een beter bedeling. © SR
Redactie KW

Aan de problemen met de postbedeling in Zwankendamme lijkt eindelijk een einde te komen. De inwoners kregen dagen geen post of vinden hun brief of pakketje terug in een totaal andere straat. Federaal volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht kreeg deze week alvast de garantie dat er drie extra mensen worden ingezet.

Rita Decleer was het grondig beu en signaleerde het probleem naar federaal volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht (SP.A). “”Het is nu al enkele maanden dat er problemen zijn met de postbedeling”, sakkert Rita. “Vroeger hadden wij een vaste postbode die iedereen kende in Zwankendamme. Hij is omwille van gezondheidsredenen uitgevallen. Er werden meteen vervangers gestuurd maar die hebben natuurlijk niet de kennis als een vaste postbode. Gevolg: foutieve post in de bus en de inwoners mogen over en weer hollen om post af te geven of op talen.”

“Gelukkig zorgen de mensen er nog voor dat de juiste post uiteindelijk wel bij de juiste persoon raakt”, gaat Rita verder. “Toch is het niet aangenaam om bij regen, kou en wind te moeten buiten komen. Vaak zien we postzakken onbeheerd achter blijven op straat en klaar liggen voor de postbode. In principe kunnen ze door jan en alleman meegenomen worden…”

Rekeningen

Als er post binnenkomt, is het vaak alles in één groot pakket. “Ik heb al herinneringen van rekeningen gekregen die ik niet tijdig kon betalen, net omdat de eerste foutief werd bezorgd. Niet iedereen draagt de post meteen achter… Sommigen durven het misschien zelfs niet? Een kerstkaartje verkeerd openen, is niet erg maar wat als je bankuitreksels of vertrouwelijke documenten in handen krijgt?”

Drie extra mensen

“Ik denk niet dat iedereen genegen is om overdag naar de mensen te stappen. Dan gebeurt het maar als dief in de nacht…”

Annick Lambrecht kaartte de problematiek aan bij minister van Post Alexander De Croo. Ze kreeg meteen de garantie dat bpost drie extra mensen zou inzetten om de bedeling in de Brugse deelgemeente beter te laten verlopen. “Het is al enkele maanden het geval”, aldus Rita. “Ik hoop alvast dat de problemen opgelost zijn en wil ook Annick Lambrecht oprecht bedanken. Het hele dorp heeft problemen ondervonden en hoopt dat hier nu een einde aan komt.” (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier