Eigenaars met de rug tegen de muur na onbewoonbaarheidsverklaring in Oostende

09/08/18 om 19:57 - Bijgewerkt om 19:55

Onlangs liet de Stad Oostende residentie Margate in de Langestraat in Oostende onbewoonbaar verklaren. De eigenaars werden daar pas maanden later van op de hoogte gebracht. "Kostbare tijd is verloren gegaan", klinkt het.

Residentie Margate is beter bekend als het voormalig hotel Derycker en werd in 1989 omgebouwd tot een residentie met 23 woonentiteiten. De brandweer kwam volgens de vereniging van mede-eigenaars met regelmaat langs voor de verplichte inspecties en ook de wijkagent kwam er geregeld langs voor de controle van de domicilies. Toch werd het gebouw, in het voorjaar, onbewoonbaar verklaard. "De stad liet weten dat het gebouw nog steeds geklasseerd staat als hotel, en zo onrechtmatig als residentie wordt gebruikt. Daardoor zou geen enkele woonentiteit in regel zijn met de Vlaamse wooncode waardoor de brandveiligheid niet gewaarborgd is", vertelt mede-eigenaar Francis De Smet. "Elke eigenaar, of die nu zijn appartement te huur aanbiedt of er zelf gebruik van maakt hangt nu talloze boetes boven het hoofd. Da...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!