Eigenaars Brasserie Flandria gaan voor evenementenhal in ‘t Convent in Lo-Reninge

We zien Dominique Pauwelyn en zoon Jan-Willem. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Nathalie Deigers (48) en Dominique Pauwelyn (49) uit Staden zijn de nieuwe eigenaars van ‘t Convent in Lo-Reninge. Het is hun ambitie om het voormalige sterrenrestaurant-hotel te transformeren tot een evenementencomplex mét gastenkamers.

Hun luxueuze B&B ‘De Heerlijkheid van Marrem’ in Wevelgem, de geslaagde zet om de vroegere Flandria-garage om te vormen tot een gesmaakte eetgelegenheid en van het achterliggende kloostergebouw hun thuis te maken, bewijzen dat deze Stadennaars een neus hebben voor ambitieuze investeringen. “Het is een uit de hand gelopen hobby geworden”, geeft Nathalie toe. “We hebben enorm veel geleerd uit ons project in Wevelgem en willen die kennis samen met onze vindingrijkheid nu optimaal gebruiken.”

Verloederd

Sinds de sluiting van deze gewezen gastronomische topper, zijn de gebouwen met bijhorende wijngaard, helihaven en ruime parking helemaal verloederd. “Vooral de laatste twee jaar was er heel wat vandalisme”, zucht Nathalie.

Ruiten werden ingegooid, verfpotten leeggegoten. Raamkaders uit hun voegen getrokken en in het zwembad gegooid. “Het hotelgebouw is het meest recente en willen we in de oorspronkelijke staat herstellen. De rest moet gedeeltelijk afgebroken worden. De huidige Normandische stijl is ons net iets te donker. We willen de ruimte lichter en open maken om de natuurlijke omgeving naar binnen te trekken.” Dit koppel weet duidelijk wat het wil en vult elkaar goed aan. “Ik hou mij vooral achter de schermen bezig terwijl Nathalie onze ideeënbank is”, glimlacht Dominique. “We scheppen voldoening door op zoek te gaan naar waardevolle gebouwen die we van de sloop willen redden. Het moet natuurlijk economisch verantwoord blijven.”

Potentieel

Deze uitdaging ligt op een prachtig domein van ruim een hectare waar enorm veel potentieel in zit. “Zelfs de wijnstokken staan er nog. Die zorgen voor een vakantiegevoel en bieden een flinke meerwaarde. We gaan voor hetzelfde concept als in Wevelgem maar dit keer focussen we ons op een breder publiek. Een evenementenruimte voor zeker 200 gasten. Daar is bij ons een tekort aan. Huwelijken, seminaries, babyborrels en fotoshoots. Het is de bedoeling om alleen te werken met externe catering.”

Hun zonen, Jan-Willem (22) en Louis (20), die brasserie Flandria verder helpen uitbouwen, zouden in de toekomst de knowhow van de vorige Convent-eigenaar en chef Rudi De Volder, aanwenden om het aanbod van hun eetgelegenheid nog sterker te maken. Daarnaast wil hun oudste, Alexander (24), graag meestappen in het nieuwe verhaal van zijn ouders. Dominique en Nathalie hebben 504.000 euro betaald voor de site. “In september starten we met het snoeien van de verwilderde tuin. We hopen op aannemers uit de streek om tegen 2020 op deze prachtige locatie een unieke en rendabele evenementenhal te creëren.” (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier