Egems Atletiekcomité stelt 22ste Saladekermis voor en huldigt atleten

Ook dit jaar combineerde het Egems Atletiekcomité de voorstelling van de Saladekermisloop met de huldiging van een aantal atleten. © Foto Jan
Redactie KW

Het Egems Atletiekcomité blies verzamelen voor de voorstelling van de 22ste editie van de Saladekermisloop. Tegelijkertijd werd ook hulde gebracht aan enkele Egemse atleten.

Heel wat loopfanaten, in meer of mindere mate geoefend, hebben ondertussen de loopschoenen aangetrokken om de nodige kilometers af te malen. Een vaste afspraak in het voorjaar is weer de Egemse Saladekermisloop, die dit jaar op zaterdag 23 juni aan zijn 22ste editie toe is. Dit loopevenement, waar zowel geoefende als recreatieve lopers hun gading kunnen vinden, volgt sinds een drietal jaar een nieuw parcours, dat ook dit jaar zal gebruikt worden. Er wordt vertrokken aan cc Het buurthuis in de Marelstraat om dan via de Drogenbroodstraat, Vliegveldweg en Kolonel Naessensstraat weer naar de aankomst te lopen. Inschrijven kan in Het Buurthuis.

Criteriums

Net als de voorgaande jaren zal ook dit keer de spits afgebeten worden door de kleutertjes en de lagere schoolkinderen. Voor alle kleuters is een medaille en een drankje voorzien. Voor de leerlingen van de lagere school zijn er medailles voor de eerste drie en iedereen ontvangt nog een verrassing. Na de jeugd is het de beurt aan de recreatieve lopers om zichzelf te testen tijdens de jogging over 3,3 kilometer op het volledig verkeersvrije parcours. Voor elke deelnemer is er de traditionele salade of fles wijn.

Recreatieve lopers kunnen zichzelf testen tijdens de 3,3 km jogging

De namiddag wordt afgesloten door de geoefende lopers met de prestatieloop, die deel uitmaakt van het Runningcentercriterium van het Houtland en het criterium Lopen in het Molenland. Zowel de dames als de heren lopen 9,9 km. Er zijn geldprijzen voorzien per categorie en een afzonderlijke prijs voor de eerste Pittemnaar per categorie. Wanneer het wedstrijdrecord verbroken wordt, zal de geldprijs verdubbeld worden.

Vier gehuldigden

Net als voorgaande jaren hield het atletiekcomité er ook dit jaar aan om een aantal Egemse atleten, die het voorbije jaar bijzondere prestaties leverden, te huldigen. De eerste gehuldigde was Telmo Dekie, die de eerste plaats behaalde in het eindklassement van het SVS-loopcriterium West-Vlaanderen voor het tweede leerjaar en brons behaalde op het provinciaal kampioenschap veldlopen. Zijn broer Tiago evenaarde de prestatie van Telmo op het SVS-loopcriterium voor het vierde leerjaar, maar behaalde zilver in het veldlopen. Marie Naert werd dan weer eerste in het SVS-loopcriterium voor het eerste leerjaar. De laatste gehuldigde, Pol Vackier, is haast niet meer weg te denken uit het Egemse loopwereldje. Hij werd tweede op de 4×800 meter aflossing en behaalde ook zilver op de 4×1.500 meter aflossing. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier