Eeuwelinge zuster Marie Victor uit Anzegem overleden

23/07/18 om 15:39 - Bijgewerkt om 15:37

Georgine Van Nieuwerburgh, zoals haar geboortenaam luidde, vierde vorige maand nog haar honderdste verjaardag.

Eeuwelinge zuster Marie Victor uit Anzegem overleden

© Davy Coghe

Eeuwelinge Georgine Van Nieuwerburgh, beter bekend onder haar kloosternaam Marie Victor, is vorige week vrijdag 20 juli overleden. Een maand geleden, op 17 juni, vierde ze nog haar honderdste verjaardag in woonzorgcentrum Ter Berk in Anzegem. De uitvaart vindt plaats op woensdag 25 juli om 10.30 uur in de kloosterkapel langs de Kerkstraat in Anzegem.

Georgine Van Nieuwerburgh werd in 1918 geboren in Oedelem, in een boerengezin met vier dochters. Ze studeerde voor onderwijzeres en vond werk in een katholieke lagere school in Anzegem. Elk weekend reed ze met haar fiets naar Anzegem. Tijdens de week bleef ze overnachten in het klooster van de zustergemeenschap van de Heilige Vincentius à Paulo in Anzegem en leerde zo de werking kennen. In 1945 werd ze ingewijd. Ze nam de zusternaam Marie Victor aan - een verwijzing naar haar vader Viktor. In de school stond ze bekend als een strenge maar rechtvaardige onderwijzeres. Na haar pensioen bleef ze toezicht houden op de school. Eind juni werkte Georgine Van Nieuwerburgsh mee aan het project 100x100, waarbij KW langs ging bij honderd honderdplussers.

(ON/foto Davy Coghe)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!