Eerstesteenlegging van nieuwbouw van De Branding vw in Heule

Van links naar rechts herkennen we onder meer Bert Tanghe, Adjunct algemeen directeur 'de branding', Hendrik Van Damme - Algemeen directeur 'de branding', Vincent Van Quickenborne - burgemeester stad Kortrijk en Tim Vannieuwenhuyse - Algemeen directeur WAAK. © PVHK
Redactie KW

De eerste steenlegging van een uniek bouwproject van De Branding vzw is een feit: een nieuwbouw voor 19 personen met verstandelijke beperking en moeilijk begrijpbaar gedrag.

Om een antwoord te bieden op de noden van personen met gedrags- en emotionele stoornissen, werd in mei de bouw gestart van een unieke groepswoning. Dit ambitieuze woonproject wordt gerealiseerd op de site van de Vlaanderenstraat in Heule. Streefdatum van de ingebruikname is eind 2019. Onlangs had de officiële eerstesteenlegging plaats. “De nieuwbouw is niet enkel gericht op veiligheid, maar ook op warmte en geborgenheid“, aldus directeur Hendrik Van Damme. “De 19 gebruikers zullen er in drie leefgroepen wonen en begeleid worden door medewerkers die vertrouwd en geschoold zijn om deze doelgroep te ondersteunen.”

“Een uniek initiatief in onze regio”, aldus directeur Hendrik Van Damme.

Eerstesteenlegging van nieuwbouw van De Branding vw in Heule
© PVHK

De drie leefeenheden krijgen elk een zit- en leefruimte met eigen keuken. De leefgroep op het gelijkvloers zal over drie kamers beschikken met een hoog niveau van beveiliging en een veilige rustruimte. Op de eerste verdieping komen twee groepen, met een deel kamers op dezelfde verdieping en zes kamers op de bovenste verdieping. Alle kamers zijn minstens 15 vierkante meter groot en beschikken over eigen sanitair: toilet, lavabo en douche. Naast de aandacht voor de specifieke verwachtingen binnenshuis, wordt eveneens een aangepast terras en aangenaam tuingedeelte voor elke leefgroep voorzien.

Het project kost 2,2 miljoen euro.

Eerstesteenlegging van nieuwbouw van De Branding vw in Heule
© PVHK

(Peter Van Herzeele/foto’s PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier