Eerste West-Vlaams asiel voor paarden

04/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 03/05/18 om 16:20

De Brugse koetsier Mark Wentein begint op zijn domein in Koolkerke het eerste erkende paardenasiel van West-Vlaanderen. "Door onze hoogtechnologische en diervriendelijke infrastructuur kwamen we daarvoor in aanmerking", zegt hij. "Mark Weintein is voorstander van een brevet voor paardenbezitters: "Er zijn immers nog altijd te veel mensen die zonder kennis van zaken een paard houden, met alle gevolgen vandien."

Stellen dat Mark Wentein gepassioneerd is door paarden is een understatement. Vanuit zijn hippisch centrum op het domein Fort Van Beieren in Koolkerke stuurt hij vier van de dertien door Stad Brugge vergunde koetsen naar het stadscentrum voor de bij de toeristen nog altijd razend populaire koetsentochten. "Ik heb acht koetsiers vast in dienst. De paarden werken in shiften waarbij ze zeker voldoende rust krijgen. Als een paard een dag heeft gewerkt mag het twee dagen rusten", vertelt Mark Wentein.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!