Eerste Vrijetijdscafé komt naar De Beuk in Kortemark

Op de foto zie je v.l.n.r. Mieke Devooght en Freddy Vandermeersch (cultuurraad), Eva Vanhuyse en Simon Aneca (dienst Vrije Tijd) en Dieter Cappelle (sportfunctionaris) . Zij bereiden het eerste vrijetijdscafé op donderdag 4 april voor. Schepenen Stefaan Vercooren, Lynn Vermote, jeugdfunctionaris Merlijn Lombaert en Frederic Vanquathem van de jeugddienst waren verontschuldigd. © Foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Donderdag 4 april is iedereen welkom in het allereerste Vrijetijdscafé. Tijdens deze avond, die start om 19 uur in De Beuk, wordt in kleine groepjes door vertegenwoordigers van verenigingen, raden maar ook gewoon inwoners van gedachten gewisseld rond allerhande onderwerpen over ‘Vrije Tijd’ in Kortemark. En die onderwerpen gaan breed: van ‘wat met de kermissen in Kortemark?’ tot ‘Pintjes tappen van A tot Z.’

We merkten dat leden tijdens vergaderingen vroeger toch regelmatig met vragen bleven zitten die ze niet konden, of niet durfden in het publiek te brengen“, legt Eva Vanhuyse, afdelingshoofd Vrije Tijd, uit.

“Deze nieuwe manier van vergaderen, waarbij in kleine groepjes wordt samengezeten en ideeën worden uitgewisseld, gebruikten we al eerder bij de omgevingsanalyse. Dat verliep positief en smaakte naar meer.”

Tijdens het vrijetijdscafé worden verschillende gesprekstafels voorzien waar niet alleen vertegenwoordigers van verenigingen en raden, maar ook gewoon inwoners samen met experten ideeën kunnen uitwisselen rond allerhande onderwerpen, in het thema ‘Vrije Tijd in Kortemark’.

Pintjes tappen

Het thema gaat heel breed: van materie als subsidies voor verenigingen, erfgoed, het verschil tussen verenigingswerk, vrijwilligerswerk of kunstenaarsvergoeding, tot aan de slag met wetgeving over GDPR binnen je vereniging.

Maar evengoed buigt men zich over de toekomst van de kermissen in Kortemark, kan je leren pintjes tappen van A tot Z en is er de voorstelling van de app up2d8, hét mobiele communicatieplatform voor verenigingen, organisaties en ondernemingen.

Tussendoor is er pauze en na de pauze kan je aanschuiven aan een tweede tafel. Aansluitend volgt een receptie. Wie zeker wil zijn van een plaats aan een bestaande gesprekstafel, schrijft best vooraf in met keuze voor twee favoriete sessies via www.kortemark.be/e-loket of via 051 56 61 08. Je kan ook nog aansluiten de dag zelf.

Bedoeling is dit vrijetijdscafé tweemaal per jaar te organiseren”, besluit Eva Vanhuyse. “Ideeën voor het volgende café dat plaatsvindt in oktober mogen nu al doorgemaild worden”, geeft ze tot slot nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier