Eerste uitbreiding Bellegembos door organisatoren rally

Redactie KW

Autostal Groeninghe, organisator van de ‘6 uren van Kortrijk’, wil de uitstoot van de autorally compenseren door de aanplant van bossen. Het eerste deel werd op zaterdag 16 februari gerealiseerd in het Arghendaelbos, palend aan het Bellegembos.

Op vraag van en in overleg met stad Kortrijk wil Autostal Groeninghe bossen aanplanten om de uitstoot van de rally te compenseren. Een eerste deel gebeurde al op zaterdag 16 februari. “We planten 884 planten aan op een gebied van 3.500 vierkante meter. Het is de bedoeling dat we tegen het einde van de legislatuur 8.000 bomen en struiken aangeplant hebben om jaarlijks de 30 ton CO2 te compenseren”,aldus Joost Ghyssel van Autostal Groeninghe. De eerste aanplant van 16 februari zal goed zijn voor de eerste 3 ton. “Daarmee geven we een mooi gebaar terug aan de stad en hopen we de volgende zes jaar opnieuw jaarlijks de rally te mogen organiseren. Van zodra er samen met de stad extra zaaigrond wordt gevonden, organiseren we een volgende aanplanting.”

Bos waar rally voorbijkomt

Het nieuwe bos, dat paalt aan Bellegembos, is bereikbaar via het Arghendaelpad langs de Doornikserijksweg. Er werden inheemse bomen zoals eiken, beuken en hazelaars en ook struiken aangeplant. Voor de Rally van Kortrijk is de locatie van het Arghendaelbos wel bijzonder omdat het stuk grond ligt waar de rally voorbijkomt.

Stad Kortrijk stelde het stuk grond ter beschikking. “We hebben ons ook voorgenomen om tegen het einde van de legislatuur 100 ha bos aan te planten”, aldus Schepen van Leefmilieu Bert Herrewyn (sp.a). “Dat is al één van de klimaatmaatregelen.”

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier