Eerste steen voor woonzorgcentrum Emmaüs met 74 woongelegenheden

Redactie KW

Op de site net voor het Mariaziekenhuis in de Oostlaan werd de eerste steen gelegd van wat het woonzorgcentrum Emmaüs moet worden.

Het betreft een initiatief van het OLV-Gasthuis, dat ook al een woonzorgcentrum uitbaat in de Ieperstraat. Directrice Mieke Vandeputte : “We wilden dringend iets doen aan de steeds langer wordende wachtlijst van zwaar zorgbehoevende in de streek. Nu telt onze wachtlijst 400 ouderen, waarvan er ruim zestig op de dringende wachtlijst staan. Eerst was gepland om op de Sulferberg in Westouter een woonzorgcentrum voor zestig bewoners te realiseren, maar een niet-eindigende reeks van stedenbouwkundige eisen en beperkingen dwong ons uit te kijken naar alternatieven.”

Het woonzorgcentrum zal 74 woongelegenheden hebben. Op het gelijkvloers komen 14 kamers, burelen voor personeel en de keuken. Op de twee verdiepingen komen dertig kamers, met een gemiddelde oppervlakte van 25 m². Er zullen ook een veertigtal extra personeelsleden tewerkgesteld worden. Het gebouw zou instapklaar moeten zijn tegen eind 2017.

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier