Eerste steen van nieuwbouw Huize Sint-Jozef werd gelegd

Schepen Jef Verschoore, burgemeester Jan Durnez, Jan Platteau als voorzitter van de vzw Huize Sint-Jozef, Hilde Hemelsoen als directeur Huize Sint-Jozef en Marc Goemaere van Gabecon op de werf. © dvdb
Redactie KW

De eerste steen van de nieuwbouw Huize Sint-Jozef aan de Meenseweg in Ieper is woensdagvoormiddag symbolisch gelegd.

Tijdens de funderingswerken werden 157 betonnen palen 16 meter in de grond aangebracht omdat de nieuwbouw op zettinggevoelige grond wordt gebouwd. Op de palen werd de keldervloer met een oppervlakte van 1.800 vierkante meter aangelegd.

De huidige uitbreiding van het woonzorgcentrum zal bestaan uit 4 bouwlagen. Het nieuwe gebouw wordt door middel van een verbindingsgang verbonden aan de eerste verdieping van het bestaande woonzorgcentrum. De ruwbouw van het nieuwe deel van het rusthuis zal in februari 2016 klaar zijn.

Het gelijkvloers zal bestaan uit 20 woongelegenheden voor ouderen met dementie. De eerste verdieping wordt een kopie van het gelijkvloers met eveneens 20 identieke woongelegenheden voor zorgbehoevende ouderen. De bovenste verdieping wordt voorzien van 15 zorgflats. Begin 2017 moet het hele complex klaar zijn en kan het in gebruik worden genomen.

(dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier