Eerste ‘obstacle run’ in Zedelgem op 23 december

We zien van links naar rechts Alexander Claeys, Matthias Claeys, Jan Coture en Siemen Tas. © Foto BC

Op zondag 23 december worden De Groene Meersen en Park Ter Loo omgebouwd tot een uitdagend hindernissenparcours. “Ben jij een bear of eerder een bang saapjen? Kom het samen met familie en vrienden bewijzen op de eerste editie van onze Obstacle Run Zedelgem”, nodigen de organisatoren uit.

De organisatoren van de eerste Obstacle Run zijn drie kinesisten van groepspraktijk De Krokus, gelegen langs het Amaat Vynckeplein in Zedelgem. Matthias Claeys uit Veldegem, Jan Coture uit Ruddervoorde en Siemen Tas uit Oostende zijn aan hun proefstuk toe, maar nemen de organisatie daarom uiteraard niet minder serieus aan. “We zijn een half jaar geleden van start gegaan met het voorbereidend werk. Zo’n hindernissenparcours in elkaar steken is een hele organisatie, maar we kunnen rekenen op heel wat medewerking van Zedelgemse bedrijven voor de logistieke ondersteuning”, begint Jan Coture.

Er liepen al 200 inschrijvingen binnen, maar inschrijven is nog steeds mogelijk. “Deelnemen kost 25 euro, leden van de Zedelgemse sportverenigingen en van de Nisus betalen 10 euro. Het hindernissenparcours is ook ideaal voor een teambuilding, voor een groep van 20 personen hebben we zelfs een voordeeltarief.”

Oudste is 70 jaar

De oudste deelnemer die tot nu toe is ingeschreven, is 70 jaar. “Iedereen vanaf 12 jaar mag deelnemen op z’n eigen houtje. Wie jonger is, mag ook deelnemen maar dan wel met een begeleider. Het parcours is niet geschikt voor bange saapjes, enkel voor echte bears! We sluiten af met een afterparty.”

Drassig parcours

Het startschot van de Obstacle Run wordt gegeven om 13.30 uur in sportzaal 2 van De Groene Meersen. “Na een intense start, duik je de drassige velden in richting park Ter Loo om daarna terug te keren richting De Groene Meersen.”

Met de Obstacle Run willen de organisatoren ook een goed doel van De Warmste Week steunen. “We wilden graag een Zedelgemse insteek, daarom hebben we gekozen voor de vzw Preventie van zelfdoding. De ouders van Beau Leyseele, de jongen uit Zedelgem die in maart uit het leven stapte, verkopen snoepjes ten voordele van deze vzw.”

Top van de CrossFitt

In hetzelfde weekend organiseert Alexander Claeys van 666 CrossFit in Zedelgem het event The Flanders Throwdown, een internationale wedstrijd waaraan liefst 14 nationaliteiten deelnemen. “Denemarken, Venezuela, Rusland… zijn vertegenwoordigd, maar ook zes van de beste crossfitters uit Europa nemen deel“, licht Alexander Claeys toe. “The Flanders Throwdown heeft ook plaats in De Groene Meersen, maar start al op zaterdag. De Obstacle Run maakt ook voor deze atleten deel uit van work-outs. Iedereen is welkom om tijdens deze tweedaagse een kijkje te komen nemen.”

theflandersthrowdown.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier