Eerste nightswimming in Wielsbeke lokt 350 zwemmers

Redactie KW

Op 4 juli organiseerde de sportdienst van Wielsbeke de eerste nightswimming van deze zomer. Om 22 uur opende het openluchtzwembad zijn deuren en zochten 350 zwemmers afkoeling in het water.

Elk jaar probeert de sportdienst van Wielsbeke het openluchtzwembad enkele keren ‘s nachts open te houden. Dat is al jaren de traditie als het enkele dagen bloedheet geweest is. “Het is een gunst naar de bevolking toe. Als het warme weer eraan komt, krijgen we elke dag enkele telefoontjes met de vraag of er nightswimming zal zijn. Elk jaar proberen we dat twee tot drie keer te doen”, zegt Griet Decock van de sportdienst.

Dj Cnudde verzorgde de beats op de nightswimming. Of er nog een volgende editie komt, is moeilijk te voorspellen. “We zijn volledig afhankelijk van het weer. Als het warm blijft, kunnen we dit later in de vakantie nog eens organiseren.”

Eerder deze week organiseerde de sportdienst ook voor het eerst DJ@the pool. “We ontvingen toen 400 zwemmers. De zomer is in elk geval goed gestart”, besluit Griet.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier