Eerste maatjes luiden het begin van de Oostendse Kaaifeesten in

Het comité van de Kaaifeesten is er helemaal klaar voor. (Foto FRO)
Redactie KW

Naar jaarlijkse gewoonte worden de eerste maatjes aan wal gebracht in Oostende. Dit jaar zijn we toe aan de 43ste editie, een initiatief van het Oostendse Maatjescomité. Op woensdag 13 juni om 14.30 uur brengt het opleidingsschip Broodwinner het eerste vaatje maatjes binnen.

Dat gebeurt aan de Visserskaai in gezelschap van prominenten, sponsors, en natuurlijk meter Wendy Van Wanten en peter Niko Geldhof. Ook Jeannine Bisschops en Michel Follet zullen van de partij zijn om opnames te maken voor Eclips TV. Na de stoet wordt het eerste maatje in de feesttent door voorzitter Glenn Dangreau aan burgemeester Johan Vande Lanotte overhandigd. Na de receptie volgt een volksfeest met een optreden van The Silhouets.

De echte Kaaifeesten starten op 15 juni om 19 uur met de uitreiking van de Gerard Award aan Daniël Lisabeth, een man die zich al vele jaren heeft ingezet voor de Kaaifeesten en de vzw Hazegras. Deze uitreiking wordt opgeluisterd door Wiewieneke met The Singing Puppets, een vaste waarde op de Gentse Feesten. Om 20 uur volgt de voorstelling van de nieuwe cd van Jacco Ricardo.

Op zaterdag 16 juni is er een shownamiddag gepland met Ricky Bay, Pat Marino en Benny Blue. Om 20 uur volgen de optredens van de Showgirls van de Orde van de Wullok en van Will Andis. De avond wordt afgesloten met Hits On Tour.

Op zondag 17 juni kan je in de feesttent nog terecht voor een namiddag vol schlagers met optredens van Peter De Langhe, Chantal met liedjes van Lucy Loes, René le Blanc met nummers van Engelbert Humperdinck en Hanny-D. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier