Eerste ledtotems in Waregem aan Zuiderpromenade en parking De Treffer

© Stad Waregem
Redactie KW

Sinds deze week heeft de stad digitale totems in gebruik genomen op de Zuiderpromenade en op de parking van De Treffer. Kostprijs: ruim 55.000 euro. Na een testperiode is het de bedoeling dat deze digitale informatiedragers ook uitbreiding vinden in de deelgemeenten van Waregem.

De totems op de Zuiderpromenade en parking De Treffer zijn beide dubbelzijdig. Op elke kant zit een Full HD-scherm van 55 inch (140 cm diameter). Daarop toont de stad stedelijke informatie. Dat kan zowel sensibilisering, promotie, signalisatie of zelfs noodinfo zijn. In eerste instantie is dit bijvoorbeeld promotie voor PreCongé, de Waregem Koerse Feesten en de gratis wifi op de Zuiderpromenade.

De schermen worden centraal aangestuurd vanuit het stadhuis. Zo kunnen de betrokken diensten snel inspelen op veranderende situaties.

Bewuste plaatsing

De plaatsing van de totems is weloverwogen. Ten eerste zijn ze beiden ingeplant in een voetgangerszone. Dit trage verkeer kan zo snel de boodschappen oppikken zonder daarbij enig verkeer in gevaar te brengen. Daarenboven staat de ene ledtotem ter hoogte van de ingang van het welzijnshuis en de andere centraal op het wandelpad op de parking aan De Treffer. Dat verhoogt de zichtbaarheid van de installaties.

Eventuele uitbreiding

De kostprijs van de ledtotems is ongeveer 55.000 euro (inclusief btw). Na een testperiode en evaluatie is het mogelijk dat dit systeem verder wordt uitgebreid naar de deelgemeenten. Het project kadert immers in een nog betere en snellere ontsluiting van informatie van de stad, voor alle inwoners en bezoekers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier