Eerste Labadoux voor Hein na overlijden van zijn vrouw

28/04/18 om 12:33 - Bijgewerkt op 27/04/18 om 16:35

Op maandag 1 mei 2017 overleed Ann Vroman, de echtgenote van Hein Denturck van De Wilfrieds. Hein zet zich in voor Labadoux Lustert. Op zondagmiddag 6 mei staat hij ook met De Wilfrieds & Moaten op het podium van Labadoux. "Enkel op dinsdag 1 mei zullen ze mij de hele dag niet zien", zegt hij.

Muziek loopt als een rode draad doorheen het leven van broers Hans (56) uit de Nijverheidsstraat en Hein Denturck (55) uit de Weststraat. Voor de beide broers begon het allemaal in het knapenkoor in Moorslede. "Mijn broer Hein sleurde me mee naar de kerk. Misschien leerde ik daar wel zingen", lacht Hans. "In 1974 verhuisden we naar Ingelmunster. We leerden er nieuwe vrienden kennen. Eén ervan had een akoestische gitaar en ik wilde ook zo'n gitaar. Ik deed een vakantiejob en kocht mijn eerste gitaar. Mijn broer kocht er ook een en samen begonnen we te tokkelen. Het ene groepje volgde het andere op: Aria Flyton, The Insiders... Op een bepaald moment haakte broer Hein af, maar ik bleef me verder bekwamen in de muziek. I...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!