Eerste fase bouwproject Den Tir in Assebroek kan gerealiseerd worden

Een voorstelling van hoe het totale project eruit zal zien. © GF
Redactie KW

Er kan binnenkort gestart worden met de bouw van 48 sociale huurappartementen aan de Oude Kortrijkstraat, gekend als Den Tir, in Assebroek. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) heeft daar recent de stedenbouwkundige vergunning voor afgeleverd.

In 2009 kwam de site langs de Oude Kortrijkstraat leeg te staan, een jaar later kocht de stad de terreinen. “Als stad zagen we in de verkoop een opportuniteit om uitvoering te geven aan ons woonbeleid”, aldus schepen Franky Demon. “Er werd beslist om woonontwikkelingen te ondersteunen op de plaats van de huidige bebouwing, gecombineerd met een buurtpark.” Het buurtpark werd ingericht als een avonturenpark en is ondertussen geopend. Voor het woonproject moest een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) worden opgemaakt.

48 sociale huurappartementen

De sloop van de bestaande gebouwen en het bouwen van 48 sociale huurappartementen vormt een eerste fase van een woonontwikkeling op een projectgebied dat zich situeert tussen het voorplein en het buurtpark. Alle gebouwen van de voormalige schietstand worden gesloopt en er zullen twee meergezinswoningen gebouwd worden: één gebouw zal een nieuwe pleinwand vormen aan het plein en één gebouw komt er haaks op aan de zuidkant van het perceel. Het totale project omvat 48 wooneenheden, 92 fietsenstalplaatsen en 63 autostandplaatsen in de ondergrondse parkeergarage waarvan 5 voor mensen met een beperking.

Tweede fase

In een tweede fase worden een 35-tal woongelegenheden gepland. Het zal hier gaan om een mix van eengezinswoningen met tuin en twee meergezinswoningen. De aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning is ook voorzien voor dit jaar. Daarnaast zit ook nog de aanvraag voor de aanleg van het voorplein en het publiek domein in de pijplijn. “Met de herbestemming van ‘Den Tir’ zetten we verder in op verdichting via herbestemming van verlaten bedrijfspanden. Daarnaast scheppen we ook de mogelijkheden voor de realisatie van voldoende betaalbare woningen voor diverse doelgroepen in een aangename en kwaliteitsvolle woonomgeving”, besluit Demon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier