Eerste Diskreünie Kuurne eert Detje

Detje werd in de bloemetjes gezet. © foto CCH
Redactie KW

De Disk uit Kuurne van weleer komt een avond terug tot leven in het Sportcafé te Heule. Ze willen haar toenmalige uitbaatster eren. Een avond vol hilarische herinneringen en anekdotes. De 59-jarige kwam aan in een limousine. Het werd een nacht vol nostalgie, dans en blij weerzien.

Café Disk, ooit het populaire café in de Twaalfde Liniestraat in Kuurne, waar Bernadette Libeer (59), met haar 25 dienstjaren toen de langstdienende cafébaas van Kuurne was. Oudejaar 2008 was het afscheidsfeest van Bernadette. Twee dagen later, zaterdag 3 januari 2009, viel het doek over 25 jaar entertainment van topklasse en liefde van ‘ons’ barmoeder Detje. Nadat Detje de tapkraan vaarwel zei, zijn er ondertussen al enkele uitbaters geweest.

Overdonderende opkomst

Tien jaar later is het voor een groep voormalige Disk diehards tijd voor een reünie. “We eren ONS Detje want Detje is en blijft van ons“, luidt het bij de organisatoren. Hun hoop om met vele gezichten uit Detje’s periode een nostalgische avond te hebben komt uit. “We zijn overdonderd van de opkomst”, zegt Nic Verhaeghe, uitbater van het sportcafé dat voor de gelegenheid DISK Reünie heet. ” We vieren het hier in Heule omdat we hier alle accommodatie hebben. Mijn vrienden, mede-organisatoren, zijn vaste klanten en het reünie-idee is hier ontstaan.” De Diskperiode was voor velen onder hen hun tweede thuishaven.

Bobloze generatie

Vanavond is een avond vol anekdotes. Alle leeftijden, van dertigers tot zestigers, zijn er. De bobloze generatie die nog binnen mocht roken en waar men danste in sigarettenrook. Maar de vreugde om elkaar terug te zien, kan je op de gezichten aflezen. “Waar is de tijd”, besluit Detje.

(CCH – foto CCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier