Eerste blindengeleidenpaardje van Europa voorgesteld in Koolkerke

Redactie KW

Op het domein van de familie Wentein op het Fort van Beieren in Koolkerke werd dinsdagnamiddag het eerste blindengeleidenpaardje van Europa voorgesteld.

Het paardje zal gebruikt worden door Monique Vandenabeel uit Brugge die sinds haar twaalf jaar blind is. Intussen wachten nog vier andere slechtzienden/blinden op een blindengeleidenpaardje. Monique had vernomen dat er in het Limburgse Tongeren een minipaardje mee ging naar de supermarkt. Ze nam contact op met die mensen en meteen had ze een primeur vast want Dinky wordt nu opgeleid en zal vanaf nu regelmatig tijdens de weekends naar Brugge komen om gewoon te worden aan de toekomstige werkplek. Volgens Monique gaat een blindengeleidenhond zo’n acht jaar mee, een paardje meer dan dubbel zo lang. Na twee blindengeleidenhonden is ze tevreden dat het nu een paardje geworden is en het klikt bijzonder goed tussen Dinky en haar.

Peter van het project is Radio 2-journalist Nico Blontrock en meter is Loes Van Den Heuvel, gekend van FC De Kampioenen.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier