Een van Brugges bekendste cafébazen houdt er eind volgende maand mee op

© foto svv
Redactie KW

Op zondag 26 november houdt Alain Van Hove een groot afscheidsfeest in en rond het druk beklante en bekende Brugse (volks)café De Reisduif. Na 26 jaar deze zaak uitgebaat te hebben, gaat hij met pensioen.

In 1991 kreeg Alain Van Hove (62) de kans om De Reisduif, gelegen aan de Langerei 30, over te nemen. “In de begindagen had deze zaak een kwalijke reputatie. Pas na drie jaar kreeg mijn café een beter imago. Al die tijd heb ik dat weten te behouden”, zegt Alain Van Hove, die onder zijn klanten nog de toen relatief onbekende Marc Coucke, vandaag onder meer voorzitter van KV Oostende, heeft gehad. Naar verluidt een groot aanhanger van schlagers. “Dat had ik te danken aan Danny Cobbaert, schilder van beroep. Hij bracht ook de gebroeders Nauwynck binnen en een amateurvoetbalploeg. Dankzij hen kreeg De Reisduif ook een sportief karakter. Vandaag springen Pieter Aspe, Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe en Philippe Serruys van Den Gouden Harynck af en toe eens binnen. De nieuwe generatie van jonge koks durft ook al eens een glas komen drinken. Dan kun je gegarandeerd ambiance verwachten. Voor mij blijft café houden een roeping. Je moet de aanleg en het talent hebben om met mensen om te gaan. Op den duur wordt het ook een verslaving. Veel mensen komen naar je zaak, omdat ze gesteld zijn op jou. In ruil voor je inzet krijg je heel wat aandacht.”

Ondertussen is de nieuwe zaakvoerder van De Reisduif al bekend. Bruno De Schaepdrijver gaat het roer van Van Hove overnemen. “Toch is het geen definitief afscheid, want ik zal af en toe nog een handje toesteken in De Reisduif”, besluit Alain Van Hove.

(svv – foto svv)

Op zondag 26 november is iedereen vanaf 16 uur tot 22 uur welkom in en rond café De Riesduif voor het laatste rondje van Alain Van Hove. Voor de gelegenheid komen er in de Annunciatenstraat enkele feesttenten, waar elk uur twee zaakvoerders van bekende Brugse cafés de tapkraan zullen bedienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier