Een stok tussen je benen en gewoon knallen: onze vrouw is klaar voor BK zwerkbal

15/03/19 om 07:00 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 13:56

Zaterdag vindt in Mechelen het Belgisch kampioenschap zwerkbal plaats. Acht teams zullen er strijden om de titel van beste team van het land. De Undead Dragons, een gloednieuwe West-Vlaamse ploeg, waagt er zijn kans. Onze vrouw veroverde door een gebrek aan spelers, niet op basis van talent een plekje in het team.

Woensdagnamiddag 27 februari. Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en ik zit op een terrasje bij een aangename 20 graden. Plots rinkelt mijn telefoon. Of ik niet wil meedoen aan het Belgisch kampioenschap zwerkbal? Als fervente Harry Potter-fan die alle boeken al minstens tien keer verslonden heeft én een sticker op haar toilet heeft hangen 'Ministry of Magic this way', hoef ik daar niet lang over na te denken. Een telefoontje naar de eindredacteur en de deal is geklonken. Erg sportief ben ik wel niet, maar het mooie weer heeft mijn goesting om uit mijn luie zetel te komen aangewakkerd. Mijn innerlijke nerd doet een vreugdedansje. Voor de dreuzels (gewone stervelingen in de verhalen van Harry Potter, mensen zonder magische krachten, red.) onder ons: zwerkbal is de sport die Harry Potter en zijn vrienden spelen op bezemstelen, enkele tientallen meters boven de grond. Het ziet er allemaal heel bevrijdend en spectaculair uit.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!