Eén miljoen euro voor oncologisch dagcentrum in Oostende

Foto EFO
Redactie KW

Het Henri Serruysziekenhuis investeert in de uitbreiding van het oncologisch dagcentrum. Er wordt bijgebouwd en verfraaid.

“In het oncologisch dagcentrum komen maandelijks 300 mensen langs. Zij krijgen er een chemobehandeling in hun strijd tegen kanker. Die behandeling bestaat uit het geven van een infuus”, zegt Vanessa Vens, de Oostendse vertegenwoordiger bij het AZ Sint-Jan, waar het Serruysziekenhuis deel van uitmaakt.

Het dagcentrum is bij het brede publiek niet bekend en ligt wat verscholen in de gangen van de campus aan de Kaïrostraat. “Deze vleugel is verouderd en het is ook niet de meest aangename plek. Die patiënten hebben het al moeilijk als ze het gevecht tegen kanker aangaan. Je kunt het dus beter doen in een aangename omgeving en net daarom investeren we in een betere accommodatie.”

Er zal bijgebouwd worden op de parking zodat de ruimte groter wordt. Daarin wordt 350.000 euro geïnvesteerd. Ook de technieken worden voor hetzelfde bedrag aangepakt en ook het materiaal en de meubels worden vernieuwd. De ruimte zal aangenamer worden met de totale investering van één miljoen euro. De werken zouden nog voor de zomer starten. De behandelingen zullen tijdelijk verplaatst worden. “Het zijn niet de laatste werken in het gebouw. Er is voor het Serruysziekenhuis steeds gekozen om gefaseerd te werken. Eerder werden al de inkom en de keuken vernieuwd en bouwden we een nieuwe vleugel voor consultaties. In de toekomst worden ook nog de afdelingen geriatrie aangepakt”, zegt Vens. Geruchten over plannen om op het plein voor het ziekenhuis te bouwen, zijn volgens haar “niet aan de orde.” (EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier