Een laatste keer in De Kapelle in Wevelgem: "Hier werd echt gevierd, gedanst en... gedronken"

10/05/18 om 20:00 - Bijgewerkt op 09/05/18 om 13:49

De VIP Bar, De Oude Mythe, De Mythe, De Kapelle... het café op de hoek van de Moorsele- en Menenstraat heeft een rijke geschiedenis. Het verval was al een tijdje ingezet en nu is het rijp voor de afbraak. Met drie vroegere uitbaters Denise, Dorine en Filiep vullen we er nog eenmaal het glas en klinken we op de sloop van het café waar ze als twintigers achter de toog stonden.

Wanneer ik de knellende voordeur eindelijk open krijg, word ik meteen getrakteerd op een muffe geur. Hoe oogt en ruikt een café dat al een paar jaar leegstaat? Als Vanzelf denk ik aan "Adieu Café" van Herman Van Veen: "Met een lage zoldering en geen wc voor dames apart...". Sinds 2004 was het café één van de talrijke bars langs de Chaussée d'Amour. Een verloren fles champagne is alles wat overblijft van het vroegere bordeel. De laatste uitbaters zijn er niet bij op dit afscheid, maar wel drie anderen die de geschiedenis van het café mee hebben gekleurd.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!