Eén jaar na de zware stalbrand hebben Chris en Nancy hun levenswerk heropgebouwd in Aartrijke

20/01/18 om 16:00 - Bijgewerkt op 18/01/18 om 10:51

Op 21 januari is het een jaar geleden dat een zware brand het leven kostte aan 3.000 biggen en bijna 1.000 zeugen in de varkenshouderij van Chris Tolpe en Nancy Paepe. "We zagen ons levenswerk in een fractie van tijd verwoest worden", aldus het koppel dat niet bij de pakken bleef zitten en de varkensstallen in enkele maanden tijd opnieuw opbouwde van nul.

De brand brak uit op zaterdag 21 januari rond 7 uur 's morgens. "Een medewerker en ik waren in de stallen aan het werk toen hij kwam zeggen dat er in één van de stallen rookontwikkeling was. Hij was er nochtans net nog binnen geweest. In een paar minuten moet de brand ontstaan zijn", begint Nancy. "We belden de brandweer en die was een kwartiertje later al ter plaatse, maar het mocht niet baten. De brand verspreidde zich aan een immens tempo, waardoor de nabijgelegen stallen ook in de vlammenzee opgingen. De brandweerlui hebben alles gedaan wat binne...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!