Eddy Packet voor de derde keer Roeselaarse carnavalsprins: “Volgend jaar keizer”

© (Foto JC)
Redactie KW

De carnavalstent op de Grote Markt kleurde rood toen Eddy Packet verkozen werd tot Prins Alexander. Hij won voor de derde keer en wordt volgend jaar tot keizer gekroond, dat was het doel ook van zijn deelname aan de verkiezingen. “Ik vind het schitterend dat ik dit voor een derde keer mag meemaken”, zegt de Prins.

Gisteren was een zenuwslopende dag voor Eddy Packet van carnavalsvereniging ‘t Motje. Het was de dag van de verkiezing voor de nieuwe Prins Alexander. Op de planning stond voornamelijk alles in orde maken voor de belangrijke avond. “Ondanks de drukte had ik toch nog tijd om stress te hebben”, lacht Prins Alexander XXXV.

Voor zijn vertrek aan café ‘t Motje naar de tent, stond Eddy nog een leuke verrassing te wachten. “Er stond een cabrio klaar waarin ik naar de feesttent zou worden gebracht. Rondom de auto wandelden zo’n zestig supporters mee in een stoet. Er was ook een oude brandweerwagen geregeld waaruit carnavalsmuziek weerklonk. Ik vond het echt fantastisch”, aldus Eddy. En ook in de tent kon de kandidaat rekenen op heel wat supporters.

Druk programma

Het is voor Eddy de derde keer dat hij deelnam aan de verkiezingen van Prins Alexander en dat hij de titel voor de derde keer kreeg, vindt hij geweldig. “Volgend jaar word ik dan benoemd tot keizer. Dat was ook het doel van mijn deelname. De laatste keizer dateert uit 1998. Die woont niet meer in Roeselare, dus besloot hij om het keizerschap af te staan. Het was voor mij de uitgelezen kans om voor een laatste keer mee te doen aan deze verkiezing”, aldus Eddy.

Na het feest tot in de vroege uurtjes, had de Prins weinig tijd om uit te slapen. “Om 10 uur was ik al terug uit de veren om het decor te helpen afbreken in de tent. Vanmiddag stond ik op het kindercarnaval, vanavond word ik verwacht op de verkiezing van de Regenboogprins en morgennamiddag is het dan tijd voor de carnavalsstoet”, lacht Eddy.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier