Dynamicarun wordt Dynamica Park Trail op domein Ter Borcht in Meulebeke

De bestuursleden van Dynamica en leden van de milieuraad, samen met burgemeester en schepenen. © Foto Luc
Redactie KW

Op zaterdag 28 april organiseert vzw Dynamica Meulebeke, in samenwerking met de milieuraad, op het domein Ter Borcht de Dynamica Park Trail. In een groene omgeving wordt er gesport en de deelnemers ontvangen een gezond prijzenpakket.

De vzw Dynamica Meulebeke streeft voor integratie van mindervalide personen in de maatschappij door middel van sport en ontspanning. Vele jaren werd door de vzw de Dynamicarun georganiseerd. “Vorig jaar viel deze loopwedstrijd samen met het plaatselijk kermisgebeuren en met de eerste retrokoers”, aldus Eric Landuyt, voorzitter van Dynamica. “Daardoor was de Berengemeente moeilijk bereikbaar. Diezelfde avond nog hebben we de koppen bij elkaar gestoken en besloten om een nieuwe formule uit te werken. Met de mensen van de milieuraad kwamen we tot een nieuw initiatief: de Dynamica Park Trail.”

Ieder jaar organiseerde de milieuraad de Dag van het Park. Dit jaar voert Vlaanderen dat project af. “Dat vonden we spijtig. Het lag dus voor de hand dat we die groene lijn konden doortrekken en de samenwerking vonden we bij vzw Dynamica met de organisatie van de Park Trail”, weet schepen van Milieu Danny Bossuyt. “Samen met het Dynamicabestuur, de gemeente en de milieuraad kunnen we stellen dat de vroegere Dynamicarun nu een groen luik toegemeten krijgt.”

Groen parcours

“We verlaten de competitie waarin parcours van 5 en 10 km, alsook een halve marathon, dienden uitgestippeld te worden. Nu blijven we met een groen parcours van precies 2 km binnen het sport- en recreatiedomein Ter Borcht. Er mag gewandeld, gelopen en gejogd worden. Iedereen die een ronde aflegt, ontvangt een pakket met drie potjes yoghurt, een chocomousse, wafel, drankje, tombolalot en bon voor een tas verse soep met een broodje. Wie een tweede ronde aflegt, krijgt er twee appels en twee peren bij. Bij een derde ronde ontvangen de deelnemers koekjes en koffie. Na een vierde ronde wordt de prijzentas aangedikt met twee stalen prei, twee stalen witloof en een kilogram wortelen. En wie vijf rondes haalt, ontvangt een handdoek. Het parcours is zowel sportief als attractief opgebouwd en kan ook door onze leden van Dynamica geproefd worden”, aldus nog Eric Landuyt.

Kom ontdekken

Ook de milieuraad zorgt voor een natuurvriendelijke inbreng. “Zo zal die namiddag de ‘sappentrapper’ present zijn, een fiets waarmee je je eigen smoothie kan klaarmaken. De Bijenbond zorgt voor een infostand en hun collega’s die een bijenvriendelijk groenbeheer promoten, zullen aan de bezoekers gratis bloemzaad uitdelen. Ook de vlindertuin zal met de nodige uitleg kunnen bezocht en ontdekt worden. Compostmeesters Filip Desplenter en Daniël Defraeye geven tekst en uitleg over composteren. Natuurpunt De Torenvalk promoot eigen activiteiten en leden van de Landelijke Gilde en KVLV zorgen voor ‘Gezond uit eigen grond’ en maken ook de soep klaar die de sporters ontvangen na de eerste ronde. Tot slot is er ook nog een quiz met leuke weetjes voor zowel volwassenen als kinderen”, geeft Danny Bossuyt nog mee.

Praktisch

De Park Trail vindt plaats op zaterdag 28 april vanaf 14 uur op het domein Ter Borcht, Ingelmunstersteenweg 11 in Meulebeke. Parkeergelegenheid is er in de Ter Borchtlaan. Inschrijven kan via eric.landuyt@skynet.be of 0477 82 23 23. Wie vooraf inschrijft, betaalt als volwassene 7 euro of als kind 3 euro. De dag zelf betaalt men 10 of 5 euro. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier