Dylan vraagt Katrijn ten huwelijk… op voetbalveld

foto EG
Redactie KW

Sommige mannen doen het op restaurant, anderen gaan voor de huiskamer. Dylan Verstraete (23) had een originele locatie in gedachten om zijn Katrijn ten huwelijk te vragen: het voetbalveld van KSK Vlamertinge. En natuurlijk zei Katrijn… ja!

Na de laatste competitiematch met de U15 van KSK Vlamertinge tegen Poperinge vroeg trainer Dylan Verstraete (23) zijn vriendin Katrijn Coene (23) ten huwelijk. “Mijn spelers rolden na de match een groot spandoek uit”, vertelt aanstaande bruidegom Dylan. ‘Katrijn, wil jij met onze trainer trouwen?’ stond te lezen. “Ik haalde de mosterd uit mijn periode bij de jeugd van Cercle Brugge. Toen vroeg mijn trainer op een gelijkaardige manier zijn vriendin ten huwelijk.” Katrijn was tijdens de wedstrijd aan het werken in de kantine. Twee spelers haalden haar van achter de bar naar buiten.

Verrassing

Dylan trommelde heel wat vrienden en familie op om deze belangrijke gebeurtenis bij te wonen. Zijn vrienden zorgden ook voor de nodige sfeer, met wat pyrotechnisch materiaal. “Ik had niet veel zenuwen, wel wat gezonde stress. Katrijn zal een vermoeden gehad hebben dat er iets ging gebeuren door de aanwezigheid van al die supporters. Toch was het aanzoek een grote verrassing, maar ze zei meteen ja. Een trouwdatum staat nog niet vast. We doen het stap per stap, maar wees gerust die trouw komt er.”

Dylan en Katrijn wonen ook in Vlamertinge, op enkele honderden meters van het voetbalcomplex. De plaats van de verloving is dus geen toeval. “Vlamertinge en KSK Vlamertinge in het bijzonder zijn de laatste jaren een thuis geworden voor Katrijn en ik. We vormen met de volledige club één grote familie“, aldus Dylan, die volgend seizoen zijn vijfde jaargang als jeugdtrainer begint en zijn derde bij Vlamertinge. “Na twee jaar de U15, neem ik volgend seizoen de U17 onder mijn hoede.” (AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier